1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z lososa s avokádem! Skvělá kombinace jemného lososa s krémovým avokádem v kombinaci s osvěžujícími bylinkami a citrusovou šťávou vám rozhodně zvedne náladu. Tento recept je nejen lahodný, ale také rychlý a snadný na přípravu. Získejte chuťovou explozi s tímto chutným jídlem plným zdravých omega-3 mastných kyselin a vitamínů! Vaše chuťové buňky vám poděkují.
Suroviny:
- 200g čerstvého lososového filetu
- 2 avokáda
- 1 červená cibule
- 1 jalapeňo paprička
- Čerstvá koriandr
- Šťáva z 2 limet
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Lososa nakrájejte na malé kostky a vložte do misky.
- Nastrouhejte avokádo, nakrájejte cibuli a jalapeňo papričku na jemné kousky a přidejte k lososovi.
- Přidejte drobně nakrájený koriandr a zalijte šťávou z limet.
- Osolte a opepřete podle chuti a důkladně promíchejte.
- Nechte ceviche odpočinout v chladničce minimálně 30 minut, aby chutě dobře propojily.
- Podávejte se čerstvým pečivem nebo nachos. Dobrou chuť!