18. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ceviche z lososa s avokádem. Tato svěží a exotická chuťová kombinace je skvělá pro letní večery nebo jako osvěžující předkrm. Podle receptu stačí losos nakrájet na drobné kousky, smíchat s avokádem, citronovou šťávou, čerstvým koriandrem a chilli papričkou a nechat chvíli odpočívat. Jednoduchý a zdravý pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 250g čerstvého lososa
- 2 avokáda
- 1 malá cibule
- 1 jalapeňo paprička
- 1 Čerstvá limetka
- Čerstvá koriandr
- Sůl a pepř
Postup
- Lososa nakrájejte na malé kostky a dejte do misky.
- Avokáda oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostky. Přidejte k lososovi.
- Cibuli nakrájejte na jemné plátky a jalapeno papričku nasekejte na drobné kousky. Přidejte do mísy s lososem a avokádem.
- Přidejte nastrouhanou kůru a šťávu z limetky, nasekaný koriandr a osolte a opepřete dle chuti.
- Důkladně promíchejte a nechte chladit v lednici asi 15-20 minut, aby chutě dobře prolnuly.
- Po vychladnutí podávejte v misce nebo na křupavém nachosu. Dobrou chuť!