7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ceviche z bílé ryby
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Chutný recept na ‍svěží ceviche z bílé ryby, který okouzlí vaše chuťové buňky. S‌ jemnými kousky ⁤ryby, limetkovou šťávou, chilli, cibulí a ‍bylinkami je⁣ tento pokrm osvěžující⁣ a lahodný. Vyzkoušejte ​tento tradiční peruánský pokrm doma a užijte​ si exotickou chuť moře.

Suroviny

  • 400g bílé ryby (např. treska nebo ⁢pangasius)
  • 4 limetky
  • 1 červená cibule
  • 1 jalapeño paprička
  • 1 rajče
  • 1 avokádo
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nařežeme ‍rybu na drobné​ kostky⁤ a vložíme do misky.
  2. Šťávu z limetek vymáčkneme‍ na rybu a promícháme.
  3. Cibuli nakrájíme na ‍tenké plátky a jalapeño ⁢na malé ⁤kousky, přidáme k rybě.
  4. Rajče nakrájíme na kostky​ a přidáme k ostatním surovinám.
  5. Avokádo oloupeme, zbavíme jádra a​ nakrájíme na kostky. Přidáme k rybě.
  6. Přidáme nasekanou⁢ petrželku a dochutíme⁢ solí a‍ pepřem podle chuti.
  7. Necháme ceviche ⁤odpočívat v ⁢chladničce‌ minimálně 30 minut, aby chutě dobře⁢ propojily.
  8. Servírujeme s domácími tortillovými lupínky nebo nachos.