7. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na svěží ceviche z bílé ryby, který okouzlí vaše chuťové buňky. S jemnými kousky ryby, limetkovou šťávou, chilli, cibulí a bylinkami je tento pokrm osvěžující a lahodný. Vyzkoušejte tento tradiční peruánský pokrm doma a užijte si exotickou chuť moře.
Suroviny
- 400g bílé ryby (např. treska nebo pangasius)
- 4 limetky
- 1 červená cibule
- 1 jalapeño paprička
- 1 rajče
- 1 avokádo
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř
Postup
- Nařežeme rybu na drobné kostky a vložíme do misky.
- Šťávu z limetek vymáčkneme na rybu a promícháme.
- Cibuli nakrájíme na tenké plátky a jalapeño na malé kousky, přidáme k rybě.
- Rajče nakrájíme na kostky a přidáme k ostatním surovinám.
- Avokádo oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme na kostky. Přidáme k rybě.
- Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Necháme ceviche odpočívat v chladničce minimálně 30 minut, aby chutě dobře propojily.
- Servírujeme s domácími tortillovými lupínky nebo nachos.