16. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ceviche de pescado s avokádem
zdroj: Recepty 24/7

Ceviche ‍de​ pescado s avokádem je lahodný peruánský pokrm, který spojuje čerstvé rybí ⁤filé⁣ nakrájené na⁢ kostičky s avokádem, limetkovou šťávou⁣ a kořením. Tento⁣ osvěžující a chutný‌ recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotické ​chutě a⁢ zdravé suroviny. ‌Vyzkoušejte‌ ho doma ⁢a⁣ překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 300 g filetu bílé ryby (např. treska)
  • 2 avokáda
  • 1 červená‌ cibule
  • 1 jalapeňo paprička
  • 1 čerstvá ‌limeta
  • Čerstvá koriandr
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na začátek si připravíme rybu – nakrájíme ji na menší⁢ kousky‍ a dáme​ do ‍misky.
  2. Oloupeme avokáda,⁤ vyndáme pecku a‌ nakrájíme na kousky. Přidáme‌ k⁣ rybě.
  3. Nadrobno ⁢nasekáme cibuli, jalapeňo a ⁢koriandr a‍ přidáme k ⁢ostatním⁢ surovinám.
  4. Okyselíme limetovou šťávou a osolíme​ a opepříme podle ⁤chuti.
  5. Důkladně promícháme všechny suroviny a necháme⁣ chvilku odpočinout v lednici, aby chutě mohly‌ pěkně prolít.
  6. Podáváme jako předkrm ​nebo lehký​ letní⁤ pokrm s tortillou nebo jiným pečivem.