25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Česneková bruschetta se sušenými rajčaty.
zdroj: Recepty 24/7

Česneková bruschetta se sušenými rajčaty je chutný a jednoduchý italský recept, který se připravuje na křupavé⁣ topinky. Kombinace česneku, sušených rajčat a čerstvého​ bazalku dodává tomuto‍ jídlu bohatou chuť a vůni. Připravte si ho jako lahodný předkrm nebo jako lehkou​ večeři.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba (např. ciabatta)
  • 4 stroužky česneku
  • 8⁣ kousků sušených rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Soľ, pepř

Postup

  1. Na grilu nebo v toustovači lehce opečte plátky‌ chleba.
  2. Česnek rozdrtěte a potřete ho na opečené strany chleba.
  3. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a ⁤rovnoměrně je rozložte na opečené chlebové plátky.
  4. Pokapte plátky olivovým olejem a posolte a okořeňte podle chuti.
  5. Hotové česnekové bruschetty se sušenými rajčaty podávejte teplé jako předkrm nebo součást hlavního jídla.