25. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Česneková bruschetta se sušenými rajčaty je chutný a jednoduchý italský recept, který se připravuje na křupavé topinky. Kombinace česneku, sušených rajčat a čerstvého bazalku dodává tomuto jídlu bohatou chuť a vůni. Připravte si ho jako lahodný předkrm nebo jako lehkou večeři.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého chleba (např. ciabatta)
- 4 stroužky česneku
- 8 kousků sušených rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- Soľ, pepř
Postup
- Na grilu nebo v toustovači lehce opečte plátky chleba.
- Česnek rozdrtěte a potřete ho na opečené strany chleba.
- Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky a rovnoměrně je rozložte na opečené chlebové plátky.
- Pokapte plátky olivovým olejem a posolte a okořeňte podle chuti.
- Hotové česnekové bruschetty se sušenými rajčaty podávejte teplé jako předkrm nebo součást hlavního jídla.