3. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvý bruschetta se směsí rajčat: Vychutnejte si klasickou italskou pochoutku s chutným twistem. Tento recept vám přináší skvělý způsob, jak využít čerstvá rajčata a zároveň si vychutnat křupavý chléb. Směs rajčat, olivový olej, bazalka a česnek vytváří dokonalou kombinaci chutí. Neodolatelné bruschetta, které jistě nadchne všechny gurmány!
Suroviny
- 4 plátky čerstvého bageta
- 4 středně velká rajčata
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 lžička balzámového octa
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Na grilu, nebo v troubě zpříjemnit si plátky bagety dozlatova.
- Rajčata nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy.
- Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, olivový olej, balzámový ocet, sůl a pepř.
- Dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily.
- Plátky bagety potřeme směsí rajčat a necháme 5 minut odležet, aby se chutě ještě více propojily.
- Servírujeme jako předkrm nebo samostatnou lehkou večeři.