19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvé rajčatové těstoviny.
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé rajčatové těstoviny ‍jsou lahodným jídlem plným slunce‌ a chuti. Tento recept vám ukáže, jak jednoduchou cestou připravit domácí těstoviny s ‌čerstvými rajčaty. S jemným základem z česneku a bazalky budou tyto těstoviny jemně vonět a skvěle chutnat. Můžete si je⁣ doplnit sýrem, olivami nebo ⁢pepřem podle svého gusta. Nechte se vyvést z míry čerstvostí a jednoduchostí tohoto výtečného jídla‌ a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 250 g čerstvých rajčat
  • 250 g těstovin
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového​ oleje
  • Čerstvé bazalkové listy
  • Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olivový olej a​ přidejte na ⁢plátky nakrájený česnek. ‍Orestujte ho, dokud nezačne vonět.
  2. Vyjměte česnek z ​pánve a na olej přidejte nakrájená‍ rajčata. Podsmažte ‌je asi 5-7 minut, dokud nezměknou.
  3. V té době připravte v hrnci s vařící osolenou vodou‍ těstoviny dle pokynů⁤ na obalu.
  4. Po uvaření těstovin je sceďte a​ přidejte do pánve s rajčaty. Promíchejte a nechte těstoviny absorbvat chuť rajčat.
  5. Přidejte bazalkové listy a promíchejte. ⁢Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
  6. Suroviny dobře promíchejte⁢ a podávejte ⁤hned. Pokud chcete, ‍můžete na ⁣talíři posypat více čerstvého rozmarýnu ‍nebo strouhaného sýra. Dobrou chuť!