19. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé rajčatové těstoviny jsou lahodným jídlem plným slunce a chuti. Tento recept vám ukáže, jak jednoduchou cestou připravit domácí těstoviny s čerstvými rajčaty. S jemným základem z česneku a bazalky budou tyto těstoviny jemně vonět a skvěle chutnat. Můžete si je doplnit sýrem, olivami nebo pepřem podle svého gusta. Nechte se vyvést z míry čerstvostí a jednoduchostí tohoto výtečného jídla a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 250 g čerstvých rajčat
- 250 g těstovin
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- Čerstvé bazalkové listy
- Soľ a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte na plátky nakrájený česnek. Orestujte ho, dokud nezačne vonět.
- Vyjměte česnek z pánve a na olej přidejte nakrájená rajčata. Podsmažte je asi 5-7 minut, dokud nezměknou.
- V té době připravte v hrnci s vařící osolenou vodou těstoviny dle pokynů na obalu.
- Po uvaření těstovin je sceďte a přidejte do pánve s rajčaty. Promíchejte a nechte těstoviny absorbvat chuť rajčat.
- Přidejte bazalkové listy a promíchejte. Dochutíte solí a pepřem podle chuti.
- Suroviny dobře promíchejte a podávejte hned. Pokud chcete, můžete na talíři posypat více čerstvého rozmarýnu nebo strouhaného sýra. Dobrou chuť!