15. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé jarní závitky, takový lehký a osvěžující pokrm plný oblíbených zeleninových přísad. Tento recept vás zavede do světa tradiční asijské kuchyně. Vyzkoušejte si své vlastní závitky plné křupavých zelenin, libového masa a bylin. Skvělý pokrm pro letní dny!
Suroviny
- 10 rýžových papírových plátů
- 150 g rýže
- 150 g vařeného kuřecího masa (nasekaného na malé kousky)
- 1 mrkev (na tenké nudličky)
- 1 okurka (na tenké nudličky)
- 1 avokádo (na tenké plátky)
- 1/2 hlávky ledového salátu (nakrájeného na proužky)
- 2 lžíce čerstvé mátové nádivky
- Sojová omáčka na namáčení
Postup
- Připravte si rýži podle návodu na obalu a nechte ji vychladnout.
- Plátky rýžového papíru namočte na chvilku do vody, aby změkly a daly se snadno zavinout. Vodu pak odsajte z každého papíru.
- Na každý papír položte trochu rýže a rozetřete ji do tenké vrstvy na ploše přibližně 5 cm x 5 cm.
- Na rozetřenou rýži položte malý plátek avokáda, pár nudliček mrkve a okurky, kousky kuřecího masa a pár proužků ledového salátu.
- Přidejte lžíci mátové nádivky na každý závit a pokrájejte zbylý prostor na stranách (abyste získali čtvercový tvar).
- Přeložte spodní okraj plátku rýžového papíru přes náplň, poté strany závitu přes náplň a závěrečný okraj pevně překlopte, aby se závitek držel pohromadě.
- Pokračujte stejným způsobem s ostatními plátky a surovinami.
- Podávejte s tácem sojové omáčky a pochoutkou na vašem chuti.