26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvé bruschetta s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

⁣ Čerstvé bruschetta‍ s rajčaty je klasický italský recept, který nadchne každého milovníka dobrého⁢ jídla. Křupavý chléb je lehce opečený a poté potřený⁢ čerstvými rajčaty, olivovým ⁢olejem, česnekem a bylinkami. Tento osvěžující⁢ a jednoduchý‍ pokrm je​ skvělým předkrmem ‍nebo lehkým⁢ občerstvením⁣ pro večerní posezení s‌ přáteli. Vyzkoušejte‍ tento skvělý recept ⁢a připravte si chuťový⁣ zážitek‌ plný ​slunce‍ a ⁤vůně Itálie. ⁤

Suroviny

  • 4​ stroužky česneku
  • 4 středně velké rajčata
  • 1/4 šálku⁤ čerstvé bazalky, nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce balsamického octa
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky⁢ čerstvě mletého černého pepře
  • 1 bageta chleba

Postup

  1. Oloupejte a prolisujte česnek do mísy.
  2. Nakrájejte rajčata na malé kousky a⁤ přidejte je do mísy s⁢ česnekem.
  3. Přidat nasekanou bazalku, ⁢olivový olej, balsamický ocet, sůl⁤ a pepř.⁤ Dobře⁣ promíchejte.
  4. Nechejte směs odpočinout ⁤po dobu 15 minut, aby se ‌chutě propojily.
  5. Mezitím předehřejte troubu na 175 stupňů C.
  6. Nařežte bagetu ⁢chleba na plátky ⁣a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pecte chlebové plátky ⁣v troubě‌ po dobu ‍asi 10 minut, dokud nejsou ⁣zlatě hnědé a⁤ křupavé.
  8. Vyjměte⁤ plátky chleba z trouby a nechte je ‌vychladnout.
  9. Nakonec na každý plátek chleba nanesete směs⁣ rajčat a‌ podávejte okamžitě.