26. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé bruschetta s rajčaty je klasický italský recept, který nadchne každého milovníka dobrého jídla. Křupavý chléb je lehce opečený a poté potřený čerstvými rajčaty, olivovým olejem, česnekem a bylinkami. Tento osvěžující a jednoduchý pokrm je skvělým předkrmem nebo lehkým občerstvením pro večerní posezení s přáteli. Vyzkoušejte tento skvělý recept a připravte si chuťový zážitek plný slunce a vůně Itálie.
Suroviny
- 4 stroužky česneku
- 4 středně velké rajčata
- 1/4 šálku čerstvé bazalky, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamického octa
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 bageta chleba
Postup
- Oloupejte a prolisujte česnek do mísy.
- Nakrájejte rajčata na malé kousky a přidejte je do mísy s česnekem.
- Přidat nasekanou bazalku, olivový olej, balsamický ocet, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Nechejte směs odpočinout po dobu 15 minut, aby se chutě propojily.
- Mezitím předehřejte troubu na 175 stupňů C.
- Nařežte bagetu chleba na plátky a položte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pecte chlebové plátky v troubě po dobu asi 10 minut, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé.
- Vyjměte plátky chleba z trouby a nechte je vychladnout.
- Nakonec na každý plátek chleba nanesete směs rajčat a podávejte okamžitě.