31. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Čerstvá italská bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvá italská bruschetta je oblíbený⁢ recept, který přináší lahodnou ⁤kombinaci čerstvých rajčat, bazalky a ⁤olivového oleje na křupavém‍ plátku čerstvého chleba. ⁣Tento jednoduchý a osvěžující pokrm je​ ideální⁢ jako předkrm nebo lehká večeře. Připravte si‌ svěží chuť⁣ Itálie přímo na ⁢svém talíři!

Suroviny

  • 2 pláty čerstvého talířového chleba
  • 4 stroužky⁤ česneku
  • 4​ rajčata
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř
  • Čerstvé bazalkové lístky

Postup

  1. Nařežeme čerstvý talířový chleba na plátky, tloušťka plátků by měla být přibližně 1 cm.
  2. Předehřejeme ​troubu na⁢ 200°C.
  3. Na plech položíme nařezané plátky ​chleba a opékáme je v troubě přibližně 5 minut, dokud nejsou chlebové ⁣plátky zlatavé a ‍křupavé.
  4. V mezičase očistíme a na tenké plátky nakrájíme rajčata.
  5. Když jsou chlebové plátky hotové, vyjmeme⁣ je z ⁢trouby a necháme​ je trochu vychladnout.
  6. Oloupeme stroužek česneku a rozetřeme ho po ​povrchu⁢ každého plátku chleba.
  7. Přidáme plátky nakrájených rajčat na vrch chlebových plátků.
  8. Zasypeme čerstvými⁢ bazalkovými lístky a ​pokapeme olivovým olejem.
  9. Ochutnáme solí a pepřem podle chuti.
  10. Hotovou bruschettu podáváme ihned, nejlépe ještě teplou.