6. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Caprese salát
zdroj: Recepty 24/7

Caprese salát je osvěžující a laskavý pokrm ‍pocházející z Itálie. Tento jednoduchý ​recept kombinuje ⁢čerstvé‌ rajčata, mozzarellu a​ bazalku, které jsou posypané olivovým olejem a⁣ solí. Tento šťavnatý‍ salát je ⁣skvělou volbou pro předkrm, lehký oběd nebo jako příloha k hlavním jídlům. Připravte si tento klasický italský salát‍ a nechte ⁢svou chuťovou papilu ‍tvořit nádherně harmonickou kombinaci chutí.

Suroviny

  • 4 veľké ⁤paradajky
  • 250 ⁣g mozzarelly
  • balzamikový ocot
  • olivový​ olej
  • soľ
  • čerstvá bazalka

Postup

  1. Paradajky a mozzarellu nakrájajte na tenké ‌plátky.
  2. Na⁤ servírovací tanier ⁣striedavo kladte paradajku a mozzarellu.
  3. Rozdrvte malým ⁣nožom trochu​ čerstvej bazalky​ a posypte⁣ ju cez paradajky‌ a mozzarellu.
  4. Polievajte balzamikovým octom a olivovým olejom.
  5. Na záver posolte podľa chuti.