22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento klasický italský dezert – cannoli s lahodnou ricottovou náplní! Tyto křehké a karamelově sladké trubičky jsou naplněny krémovou ricottou a posypány skořicí a cukrem. Perfektní dobrota pro milovníky sladkých lahůdek! S naším receptem na cannoli s ricottovou náplní se váš dezert stane hitem každého pokrmového menu. Užijte si tradiční italskou chuť doma!
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 30g cukru
- 1 vejce
- 50g másla (rozpuštěného)
- 100ml bílého vína
- 200g ricottového sýra
- 50g práškového cukru
- 50g čokolády na nastrouhání
- 50g rozinky
- citronová kůra
Postup
- V misce smíchejte mouku a cukr.
- Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a bílé víno. Vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte odpočinout alespoň hodinu v lednici.
- V misce smíchejte ricottový sýr, práškový cukr, nastrouhanou čokoládu, rozinky a citronovou kůru.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy. Obalte jimi speciální tyčky na cannoli, které jste předem vymazali máslem.
- Smažte cannoli v horkém oleji, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte okapat na papírové utěrce a nechte vychladnout.
- Na závěr naplňte cannoli připravenou ricottovou směsí a posypte je práškovým cukrem.