22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Cannoli s ricottovou náplní
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento klasický italský dezert – cannoli​ s lahodnou ricottovou náplní! Tyto křehké a karamelově sladké trubičky⁤ jsou naplněny krémovou ricottou a posypány skořicí a cukrem. Perfektní⁢ dobrota pro milovníky sladkých lahůdek! S naším receptem na cannoli s ricottovou ‍náplní⁢ se váš dezert stane hitem každého ⁢pokrmového menu. Užijte​ si tradiční italskou chuť doma!⁤

Suroviny

  • 250g hladké ‌mouky
  • 30g cukru
  • 1‌ vejce
  • 50g másla (rozpuštěného)
  • 100ml bílého​ vína
  • 200g ricottového sýra
  • 50g práškového cukru
  • 50g čokolády na nastrouhání
  • 50g rozinky
  • citronová kůra

Postup

  1. V misce ‍smíchejte mouku a⁣ cukr.
  2. Přidejte vejce, rozpuštěné máslo ​a bílé víno. Vypracujte ⁤hladké těsto.
  3. Těsto nechte odpočinout alespoň hodinu v lednici.

  4. V misce smíchejte ricottový sýr, práškový cukr, nastrouhanou čokoládu, rozinky a citronovou kůru.
  5. Těsto rozválejte ⁤na⁤ tenký plát a vykrájejte kruhy. Obalte jimi speciální tyčky ​na cannoli, které jste předem vymazali máslem.
  6. Smažte cannoli v horkém oleji, dokud nebudou zlatavé. Poté je nechte okapat ⁢na papírové utěrce a nechte vychladnout.
  7. Na ⁢závěr naplňte ⁢cannoli připravenou ricottovou ⁢směsí a posypte je⁢ práškovým cukrem.