14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý recept na Cannelloni se špenátem? Naše směs čerstvých ingrediencí a chuti vám zajistí nezapomenutelný jídelní zážitek. Tento italský klasik nabízí lahodnou kombinaci křehkých těstovin plněných šťavnatým špenátem a nadýchaným sýrem. S naší podrobnou kuchařskou příručkou a jednoduchými kroky se budete cítit jako profesionální šéfkuchař ve vlastní kuchyni. Připravte si tuto výjimečnou lahůdku a překvapte svou rodinu nebo hosty skvělým jídlem z Itálie.
Suroviny:
- 12 kusů cannelloni těstovin
- 300 g čerstvého špenátu
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 250 g ricotty
- 100 g parmazánu, nastrouhaného
- 400 ml rajčatové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova.
- Přidejte nakrájený česnek a špenát. Vařte, dokud se špenát nezeslabne.
- V misce smíchejte špenátovou směs s ricottou a polovinou parmazánu. Osolte a opepřete podle chuti.
- Do pekáčku nalijte trochu rajčatové omáčky a rozetřete ji po dně.
- Naplňte cannelloni špenátovou směsí a přeložte je do pekáčku. Pokračujte, dokud nedodáte všechny těstoviny.
- Přelijte zbylou rajčatovou omáčkou přes cannelloni. Posypte zbylým parmazánem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 25-30 minut, dokud těstoviny nejsou měkké a sýr zlatavý.
- Hotové cannelloni nechte chvíli vychladnout před servírováním. Dobrou chuť!