24. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Cannelloni s ricottou a špenátem.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na Cannelloni s ​ricottou a špenátem? ⁣Nechte se ⁢inspirovat tímto lákavým italským jídlem plným syrové ricotty a‌ čerstvého špenátu. Tento recept vás jistě ohromí svou‌ jednoduchostí a chutí. Připravte si lahodnou náplň, naplňte těstoviny ⁤a dejte‌ péct⁤ do trouby. ⁤Tento pokrm⁤ rozhodně stojí ‌za vyzkoušení a ‍stane se oblíbeným ve vaší domácnosti.

Suroviny

  • 250 ⁢g cannelloni‌ těstovin
  • 400 g ricotty
  • 200 g špenátu (mraženého nebo ⁤čerstvého)
  • 1 ⁤cibule (nasekaná)
  • 2​ stroužky česneku (nasekané)
  • 1 rajče (nakrájené na⁤ kostičky)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1⁤ lžička sušeného ⁣oregána
  • 1⁣ lžička sušeného bazalku
  • 1/2 ⁤lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 100 g strouhaného sýra (např. parmazán)

Postup

  1. Předehřejeme troubu ⁢na 180 °C.
  2. Do hrnce s osolenou vodou‌ uvaříme cannelloni těstoviny podle návodu na obalu. Odcedíme a necháme stranou.
  3. V pánvi rozehřejeme olivový olej⁢ a osmahneme na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
  4. Přidáme špenát‍ a vaříme,⁣ dokud nezměkne. Potom přidáme rajče, oregáno, bazalku, sůl a pepř.‍ Směs necháme ‍vařit asi 5 minut.
  5. V míse ‍smícháme ricottu se​ směsí ze špenátu.
  6. Plníme cannelloni náplní, ⁤tím,⁢ že⁢ je naplníme ⁣směsí z‍ misky a pokládáme‌ je ​do zapékací mísy.
  7. Na plněné cannelloni posypeme strouhaným sýrem.
  8. Zapékací⁤ mísu s⁤ cannelloni​ dáme do předehřáté trouby ⁣a⁢ pečeme asi 20-25 ​minut, dokud nejsou těstoviny měkké a sýr ‌zlatavý.
  9. Vyndáme z⁣ trouby ‍a necháme pár minut odpočinout ‌před podáváním.