23. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Cannelloni s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte perfektní recept na lahodný pokrm plný chuti? ⁤Vyzkoušejte ⁤naši úžasnou variantu Cannelloni s ricottou a špenátem. Tato italská specialita vás překvapí⁣ bohatou kombinací ricotty a‍ osvěžujícího špenátu, zabalena v‌ lahodných‍ trubicích‌ z⁣ těsta. ​S naším jednoduchým návodem‍ na přípravu ​nebudete mít žádné problémy při​ vytvoření⁣ této výtečné ⁤večeře. ​Buďte připraveni‌ na okamžitou ⁤spokojenost své​ rodiny⁤ a přátel. Nezapomeňte ‍si nachystat sklenku šťavnatého červeného ​vína k dokonalému doplnění této exkluzivní pochoutky.​ Zbrusu nový ⁣recept, který vas nadchne!

Suroviny

  • 12 kusů ​cannelloni‌ těstovin
  • 200 ‌g čerstvého špenátu
  • 250 g ricotty
  • 1 ⁤cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky ‍česneku, jemně nakrájené
  • 1 plechovka ⁢rajčatového ​pyré
  • 100​ g strouhaného parmazánu
  • 1 lžička sušeného oregána
  • sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Postup

  1. Špenát opláchněte a spařte vroucí⁤ vodou. Následně ho důkladně osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci si rozehřejte trochu olivového ⁤oleje a orestujte cibuli a česnek, ‍dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájený špenát a vařte ho, dokud​ nezměkne.‌ Poté ho nechte chvilku vychladnout.
  4. V míse ⁢smíchejte ricottu, vařený​ špenát, polovinu parmazánu, sušený​ oregáno⁤ a dochuťte solí a pepřem.
  5. Cannelloni ⁢těstoviny ‍naplňte připravenou směsí.
  6. V misce ⁤smíchejte rajčatové pyré⁣ s⁢ trochou vody, s přidáním soli a pepře podle chuti.
  7. Vložte naplněné⁢ cannelloni do ​pekáčku a⁣ zalijte ⁤je​ rajčatovou omáčkou.
  8. Potravinovou fólií zakryjte⁤ pekáček a pečte v předehřáté⁣ troubě‍ na 180‌ °C asi 30 ⁤minut.
  9. Poté odstraňte fólii, posypte zbylým parmazánem a dejte‌ zpět do trouby na⁤ zhruba ⁣5 minut, dokud se těstoviny nezarumějí a sýr neztuhne.
  10. Hotová jídlo nechte ‍chvilku vychladnout před ‌servírováním a poté⁤ můžete podávat.