15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Cannelloni s mletým masem je lahodné italské jídlo, které si zamilují milovníci těstovin. Těstovinové rolády zatopené bohatou směsí mletého masa a sýra, zalité krémovou omáčkou a pečené v troubě, potěší každého gurmána. Tento recept je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo speciální příležitosti. Prozkoumejte naší podrobný recept a připravte tento vynikající italský klasik právě dnes!
Suroviny
- 250 g cannelloni těstovin
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 400 ml rajčatového passaty
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 150 g strouhaného mozzarelly
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud ztratí červenou barvu.
- Přidejte rajčatovou passatu, sušený oregano a bazalku. Osolte a opepřete podle chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Mezitím si připravte cannelloni těstoviny dle návodu na obalu. Obalte je do vroucí osolené vody a vařte je do téměř al dente.
- Propátré cannelloni naplňte připravenou směsí s mletým masem.
- Vyskládejte je vedle sebe do zapékací nádoby a posypte strouhanou mozzarellou.
- Zapečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
- Hotové cannelloni podávejte teplé a můžete je posypat čerstvě nasekanou petrželkou.