15. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Cannelloni s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Cannelloni s ⁤mletým masem je lahodné italské jídlo, které si zamilují⁤ milovníci těstovin. Těstovinové rolády zatopené bohatou směsí ⁤mletého masa a sýra, ‌zalité⁣ krémovou ⁢omáčkou a pečené ⁢v troubě, potěší každého gurmána. Tento ​recept ⁤je skvělou volbou ⁣pro rodinnou večeři ​nebo speciální příležitosti. Prozkoumejte naší podrobný ‌recept ⁣a připravte ⁤tento vynikající italský klasik právě dnes!

Suroviny

  • 250 g cannelloni ​těstovin
  • 500​ g mletého masa (hovězí ⁣nebo ⁤vepřové)
  • 1 cibule
  • 2⁤ stroužky ⁣česneku
  • 1 lžíce​ oleje
  • 400⁤ ml rajčatového ⁣passaty
  • 1 ‌lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 150 g strouhaného​ mozzarelly
  • sůl a pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Na pánvi⁤ si rozehřejte olej a orestujte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte ‌mleté maso a smažte ho, dokud ztratí červenou barvu.
  3. Přidejte rajčatovou passatu,⁢ sušený oregano a⁣ bazalku. Osolte a​ opepřete podle⁣ chuti. Vařte na mírném ohni asi 20 ‍minut.
  4. Mezitím ​si připravte cannelloni těstoviny dle návodu na obalu. Obalte⁣ je do vroucí osolené vody a vařte je ⁤do téměř al ‍dente.
  5. Propátré cannelloni naplňte připravenou ‌směsí⁤ s‌ mletým masem.
  6. Vyskládejte je vedle sebe do zapékací nádoby a ⁤posypte strouhanou mozzarellou.
  7. Zapečte v předehřáté troubě na 180 °C⁣ asi 20 minut, nebo⁢ dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne.
  8. Hotové cannelloni podávejte​ teplé a můžete je⁢ posypat čerstvě nasekanou petrželkou.