13. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Butter chicken
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte chutný recept​ na indické hovězí maso v rajčatovém omáčce? Vyzkoušejte náš recept na „Butter​ chicken“! Tento pokrm je plný ⁤exotických koření a má lahodnou⁢ smetanovou⁢ chuť. Náš​ jednoduchý krok za krokem recept vám⁣ umožní ‌připravit si tento‍ tradiční​ indický‍ pokrm⁣ přímo u vás doma. Překvapte své blízké‌ tímto výjimečným jídlem a vychutnejte si lahodnou kombinaci rajčat,‌ smetany a koření. Nechte se unést chuťovými dobroty⁤ Indie a vyzkoušejte Butter chicken ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g​ kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce másla
  • 1​ lžíčka⁤ mletého koriandru
  • 1 lžička mletého ‍kurkumy
  • 1 lžička ⁣mleté ⁣papriky
  • 1 ⁢lžička garam masaly
  • 1‍ lžička ⁢cukru
  • 100⁢ ml smetany ​na vaření
  • sůl
  • čerstvý koriandr na ⁣ozdobu

Postup

  1. Kuřecí⁢ maso nakrájíme na menší⁢ kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Česnek a ‍zázvor oloupeme ‍a nastrouháme na ‌jemno.
  3. Rajčata ‌oloupeme a nakrájíme ⁢na ‌kostičky.
  4. Na pánvi rozpálíme máslo a osmažíme cibuli dozlatova.
  5. Přidáme česnek, zázvor, mletý koriandr, ⁢kurkumu, mletou papriku, garam masalu a‌ cukr. ⁢Promícháme‌ a chvíli dusíme.
  6. Přidáme⁤ rajčata​ a ⁣vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou.
  7. Přidáme nakrájené kuřecí​ maso ‌a vaříme ⁣pod⁣ pokličkou ‌asi ⁣15-20 minut, ‌dokud je maso měkké ‌a propečené.
  8. Přilijeme ‍smetanu ‍na⁣ vaření a vaříme ještě asi ‍5 minut, dokud omáčka zhoustne.
  9. Kuřecí maso⁢ dochutíme solí a ⁢ozdobíme čerstvým koriandrem.