10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bun cha – vietnamské grilované vepřové maso s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Bun cha je tradiční⁢ vietnamské jídlo skládající se z grilovaného vepřového masa, čerstvých bylinek a ⁢nudlí. Recept vás provede krok za krokem, jak si připravit tuto lahodnou ⁣pokrm ‍plnou ‍exotických chutí. Vyzkoušejte ho⁤ ještě dnes a ocenění nevynechají! ‍

Suroviny

  • 500 g⁣ vepřového‌ masa (nejlepší je ‌vepřová plec)
  • 200 ⁣g rýžových nudlí
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce⁤ cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce oleje
  • čerstvá zelenina (např. okurka, mrkev, paprika)
  • čerstvá bylinky (např. máta, koriandr)

Postup

  1. Na začátek si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Smícháme rybí omáčku,​ cukr, sůl,‌ pepř, olej a nasekaný česnek.
  2. Maso ‌nakrájíme na menší kousky a smícháme ho s marinádou.​ Necháme alespoň hodinu odležet, ideálně přes noc v lednici.
  3. Nudle‌ uvaříme podle návodu ‍na balení ​a necháme je⁤ vychladnout.
  4. Grilujeme ‌maso na rozpálené pánvi nebo grilu​ až do zlatavé barvy.
  5. Zeleninu nakrájíme⁣ na tenké plátky a bylinky najemno posekáme.
  6. Hotové maso⁣ servírujeme s uvařenými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Můžeme přidat​ ještě trochu rybí omáčky nebo citronovou trávu pro větší⁢ chuťový⁤ zážitek.