12. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bún chả Hanoi – Vietnamské grilované vepřové s nudlemi
zdroj: Recepty 24/7

Bún chả Hanoi je ⁣tradiční vietnamské jídlo, které ‍spojuje ‌lahodné grilované‍ vepřové maso s lehkými​ rýžovými ⁤nudlemi a osvěžující zeleninou. Tento autentický recept‌ z Hanoie je plný chutí a​ vůní, které⁣ vás​ okamžitě přenesou do ulic vietnamského hlavního ​města. Připravte si⁣ tento lahodný pokrm doma ‌a⁣ přenesete se do‍ exotického světa vietnamské kuchyně.

Suroviny

  • 400 g vepřového‍ masa (nejlépe krku)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 200⁢ g rýžových⁣ nudlí
  • čerstvá zelenina (např. salát, ⁢okurka, mrkev)
  • bylinky (např. mátou, koriandr)
  • hoisin omáčka, chilli omáčka

Postup

  1. Na ⁢začátek si‌ připravte marinádu. Najemno nakrájejte česnek a smíchejte ho s ⁢rybí omáčkou, cukrem, ⁤olejem, solí a pepřem.⁤ Maso nakrájejte na menší kousky a smíchejte s⁢ marinádou. ⁤Nechte odležet minimálně 30 minut.
  2. Grilujte maso na rozpálené ⁢pánvi nebo grilu, ⁢dokud není krásně křupavé a ⁢zlatavé.
  3. Ve velkém hrnci vařte rýžové nudle podle návodu na obalu. ⁤Následně⁢ je propláchněte‌ studenou vodou.
  4. Na talíře rozložte nudle,‍ na ně přidejte​ grilované vepřové‍ a ‌přikrájejte zeleninu a bylinky. Posypte nasekaným arašídovým kouskem. Podávejte⁤ s ⁤hoisin a chilli omáčkou.