4. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bún chả Hà Nội - tradiční vietnamské jídlo plné chuti a vůně. Kousky grilovaného vepřového masa se směsí bylinek a koření jsou podávány s jemnými rýžovými nudlemi a čerstvou zeleninou. Tento jednoduchý a chutný recept vás okouzlí svou autentickou Hanoiskou atmosférou přímo na talíři.
Suroviny
- 400 g vepřového masa
- 200 g rýžových nudlí
- 4 plátky prasního břicha
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce hřebíčkového cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 okurka
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička citrónové šťávy
- 1 lžička medu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Krájejte vepřové maso na tenké plátky a prasní břicho na menší kousky.
- V míse smíchejte rybí omáčku, hřebíčkový cukr, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přidejte vepřové maso a nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Mezitím připravte omáčku. Smíchejte sójovou omáčku, citrónovou šťávu a med v menší misce.
- Ve velké pánvi zahřejte olej a přidejte marinované maso. Smažte maso z obou stran, až budou zlatavé a křupavé.
- V hrnci uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
- Na talíři servírujte smažené maso, rýžové nudle, na plátky nakrájené rajče a okurku. Podávejte spolu s omáčkou.