13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bulogi s kimchi
zdroj: Recepty 24/7

Bulogi⁢ s ​kimchi“ je tradiční korejské jídlo, které kombinuje chutné ⁢a pikantní maso s fermentovanou zeleninou. Tento recept vám ukáže, ⁣jak ⁣připravit toto lahodné jídlo sami. Připravte si plátek masa, marinujte ho ​v pikantní omáčce a⁣ grilujte na pánvi.‌ Poté přidávejte kimchi, které dodá jídlu ‍skvělou chuť ⁣a výraznost. Tato kombinace chutí vás okouzlí a ‍přiměje vás vrátit se k tomuto receptu znovu a znovu.⁣ Vyzkoušejte⁣ bulogi‍ s kimchi ‌ještě dnes a dejte svému jídelníčku⁢ nový korejský zážitek.‌

  • 500‍ g hovězího masa na bulogi
  • 200⁣ g kimchi
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 4 lžíce sójové⁣ omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2​ lžíce hnědého⁢ cukru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje⁢ na smažení
  • sůl a ⁣pepř podle chuti
  1. Nejprve si připravte marinádu. ​V misce smíchejte‍ sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr a hladkou mouku. Promíchejte dohladka.
  2. Do marinády nasekejte česnek a‌ nakrájejte cibuli⁤ na tenká kolečka. Přidejte kimchi a znovu dobře promíchejte, dokud se ⁢vše nespojí.
  3. Maso nakrájejte na tenké ⁤plátky, přidejte ⁤do marinády‍ a ‍nechte asi hodinu ​odpočinout v lednici, aby dobře nasáklo⁢ příchutí.
  4. V ‌hluboké⁢ pánvi si rozehřejte olej a přidejte marinované maso. Smažte při střední teplotě, ‍dokud⁣ maso‌ nezezlátne a nezevvře.
  5. Bulogi podávejte s rýží ‌nebo zeleninou. Dobrou chuť!