13. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bulogi s kimchi“ je tradiční korejské jídlo, které kombinuje chutné a pikantní maso s fermentovanou zeleninou. Tento recept vám ukáže, jak připravit toto lahodné jídlo sami. Připravte si plátek masa, marinujte ho v pikantní omáčce a grilujte na pánvi. Poté přidávejte kimchi, které dodá jídlu skvělou chuť a výraznost. Tato kombinace chutí vás okouzlí a přiměje vás vrátit se k tomuto receptu znovu a znovu. Vyzkoušejte bulogi s kimchi ještě dnes a dejte svému jídelníčku nový korejský zážitek.
- 500 g hovězího masa na bulogi
- 200 g kimchi
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce oleje na smažení
- sůl a pepř podle chuti
- Nejprve si připravte marinádu. V misce smíchejte sójovou omáčku, sezamový olej, hnědý cukr a hladkou mouku. Promíchejte dohladka.
- Do marinády nasekejte česnek a nakrájejte cibuli na tenká kolečka. Přidejte kimchi a znovu dobře promíchejte, dokud se vše nespojí.
- Maso nakrájejte na tenké plátky, přidejte do marinády a nechte asi hodinu odpočinout v lednici, aby dobře nasáklo příchutí.
- V hluboké pánvi si rozehřejte olej a přidejte marinované maso. Smažte při střední teplotě, dokud maso nezezlátne a nezevvře.
- Bulogi podávejte s rýží nebo zeleninou. Dobrou chuť!