26. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bulgogi – korejské marinované hovězí maso.
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi -‍ tradiční korejský recept na⁤ marinované hovězí maso. Připravte tento chutný a lahodný pokrm s bohatou korejskou dochutí na grilu nebo​ pánvi. Navíc ⁢se​ jednoduše připravuje⁣ s běžně dostupnými ingrediencemi. Vyzkoušejte bulgogi a⁤ přenesete se do ‌korejské kuchyně plné exotických i známých chutí!

Bulgogi – korejské marinované hovězí‌ maso

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (nejlépe roštěnec)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hnědého ‍cukru
  • 2⁤ lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička korejské červené papriky (gochugaru)
  • 1‌ lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 ‍lžička sezamových semínek
  • 1 ‍lžíce oleje​ na smažení

Postup

  1. Maso nakrájíme ​na tenké plátky a přeneseme do mísy.
  2. Cibuli nakrájíme na⁤ tenké proužky.
  3. Česnek⁤ oloupeme a rozmačkáme.
  4. V míse s masem smícháme ⁢sójovou omáčku, hnědý‌ cukr, sezamový olej, rybí omáčku, gochugaru, nastrouhaný zázvor a sezamová semínka.
  5. Přidáme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Dobře ⁤promícháme, aby se marináda ​rovnoměrně⁣ rozložila po mase. Necháme marinovat minimálně 1⁣ hodinu (ideálně přes noc) v lednici.
  6. Na pánvi rozehřejeme olej. Postupně smažíme marinované plátky ⁢masa dozlatova, asi ⁣2-3 minuty z každé strany.
  7. Hotové‌ bulgogi můžeme‍ servírovat s rýží nebo do ‍korejských wraps (ssam), spolu s čerstvou zeleninou nebo salátem.