7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Bulgogi je tradiční korejské jídlo, které připravujeme grilováním tenkých plátků masa marinovaných ve sladce pikantní omáčce. Pokud máte rádi exotické chuťové zážitky, určitě si vyzkoušejte tento lahodný recept na bulgogi!
Suroviny
- 500g hovězího masa (řez jako na biftek)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička sezamových semínek
- 2 lžíce oleje
Postup
- Na tenké plátky nakrájejte hovězí maso a cibuli.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, mletý pepř, sezamový olej a nastrouhaný česnek.
- Přidejte nakrájené maso a cibuli do omáčky a nechte marinovat nejméně 1 hodinu (ideálně přes noc).
- Grilujte maso na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova, občas obracíme a šťávu z marinády polevujeme na maso.
- Po upečení posypte nadrobno nasekanými sezamovými semínky.
- Bulgogi podávejte s rýží a kimchi.

