7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Bulgogi: Korejské grilované maso.
zdroj: Recepty 24/7

Bulgogi je tradiční‌ korejské jídlo, ⁤které připravujeme⁣ grilováním‍ tenkých plátků masa marinovaných ve⁣ sladce pikantní ‌omáčce. Pokud máte⁣ rádi exotické chuťové ⁣zážitky, určitě si vyzkoušejte tento lahodný recept na bulgogi!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (řez jako na‌ biftek)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 ⁣lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce ⁣sezamového oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 2 lžíce ‍oleje

Postup

  1. Na tenké plátky nakrájejte hovězí⁤ maso a cibuli.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, cukr, mletý⁣ pepř, sezamový⁤ olej a nastrouhaný česnek.
  3. Přidejte nakrájené maso ⁤a cibuli do omáčky a ⁤nechte marinovat nejméně 1 hodinu⁤ (ideálně přes ‍noc).
  4. Grilujte maso na rozpálené pánvi s trochou oleje‍ dozlatova, občas obracíme a⁢ šťávu ​z marinády polevujeme na maso.
  5. Po upečení posypte nadrobno nasekanými sezamovými semínky.
  6. Bulgogi podávejte s rýží a​ kimchi.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *