16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bruschetta s rajčaty a bazalkou
zdroj: Recepty 24/7

Bruschetta s rajčaty a bazalkou je oblíbený italský pokrm, který se skládá z křupavého chleba,​ naloženého rajčatového mixu a čerstvé ‍bazalky. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou jako předkrm nebo lehký oběd.‌ Využijte sezónní čerstvé rajčata a aromatickou bazalku pro dokonalou ‍kombinaci⁣ chutí. S přidáním​ olivového‍ oleje,‍ česneku a soli se bruschetta⁢ stane neodolatelně lahodnou pochoutkou. Připravte si tento tradiční italský​ pokrm a užijte ‍si ho spolu s rodinou ‍nebo přáteli.

Suroviny

  • 4​ plátky chleba‍ (například ciabatta nebo bageta)
  • 3 rajčata
  • 1 česneková stroužek
  • Čerstvá bazalka
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Chléb si nakrájejte ​na plátky o tloušťce ​cca 1-2​ cm.
  2. Grilujte chlebové plátky ⁤na‍ grilu nebo na grilovací‌ pánvi do zlatavé barvy.
  3. Mezitím nadrobno nasekejte rajčata a česnekový stroužek.
  4. Na každý grilovaný plátek chleba natrejte najemno nakrájeným česnekem​ a pokapejte ⁤olivovým olejem.
  5. Nakrájená rajčata pokládejte ‌na chlebové plátky.
  6. Pokládejte na každé plátky bazalku podle libosti a zakapejte olivovým olejem.
  7. Osolte⁤ a opepřete podle chuti.
  8. Hotové‌ bruschetty podávejte ⁢ihned jako chutnou předkrmovou pochoutku‌ nebo jako součást hlavního jídla.