16. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bruschetta s rajčaty a bazalkou je oblíbený italský pokrm, který se skládá z křupavého chleba, naloženého rajčatového mixu a čerstvé bazalky. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou jako předkrm nebo lehký oběd. Využijte sezónní čerstvé rajčata a aromatickou bazalku pro dokonalou kombinaci chutí. S přidáním olivového oleje, česneku a soli se bruschetta stane neodolatelně lahodnou pochoutkou. Připravte si tento tradiční italský pokrm a užijte si ho spolu s rodinou nebo přáteli.
Suroviny
- 4 plátky chleba (například ciabatta nebo bageta)
- 3 rajčata
- 1 česneková stroužek
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Chléb si nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1-2 cm.
- Grilujte chlebové plátky na grilu nebo na grilovací pánvi do zlatavé barvy.
- Mezitím nadrobno nasekejte rajčata a česnekový stroužek.
- Na každý grilovaný plátek chleba natrejte najemno nakrájeným česnekem a pokapejte olivovým olejem.
- Nakrájená rajčata pokládejte na chlebové plátky.
- Pokládejte na každé plátky bazalku podle libosti a zakapejte olivovým olejem.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Hotové bruschetty podávejte ihned jako chutnou předkrmovou pochoutku nebo jako součást hlavního jídla.