
Užijte si vůně a chutě Jižní Ameriky s receptem na brazilský bobotie s rajčaty. Tato pikantní masová náplň s exotickými kořenícími látkami je ideální na párty nebo rodinnou večeři. Recept je snadno srozumitelný a připravený krok za krokem. Vyzkoušejte brazilskou kuchyni u vás doma!
„Brazilský bobotie s rajčaty“ je tradiční jídlo Brazílie, které se považuje za výtečné, pokud jde o chuť a výživu. Jídlo je založeno na pikantní mletém masu, které je pečené v troubě a je hojně posypané sladkou a kyselou omáčkou z rajčat. Podává se tradičně s rýží nebo kukuřičnými chleby. Tento recept je jednoduchý a rychlý, takže ho můžete připravit během týdne.
Suroviny
- 500 gramů mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 konzerva nasekaných rajčat
- 2 lžíce čerstvého citronového džusu
- 1 lžička cukru
- 3 velké vejce
- 1 sklenice mléka
Postup
Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na pečení o velikosti 20×20 cm. Poté v pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezíská zlatavou barvu, což by mělo trvat asi 5 minut.
Poté přidejte mleté hovězí maso a vařte, dokud nebude hnědé a dobře uvařené. To by mělo trvat asi 10 minut. Odstraňte přebytečný olej a přidejte kari koření, kurkumu, koriandr a kmín. Důkladně promíchejte, abyste zajistili, že je maso rovnoměrně ochuceno.
Přidejte nasekaná rajčata, citronový džus a cukr. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni dalších 10 minut. Toto dovolí, aby se chutě propojily a omáčka zhoustla.
Mezitím ve velké míse vysbírejte vejce a přidejte mléko. Důkladně promíchejte, abyste vytvořili hladký vajíčkový krém. Teď vezměte hotové maso s rajčaty a přelijte je do připravené formy na pečení. Poté přelijte vajíčkovým krémem.
Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, nebo dokud nebudou vajíčka nastavena a zlatavá. Nechte bobotie odpočívat 10 minut před servírováním a pak je hotové k podávání. Toto jídlo je nejlépe servírováno s rýží nebo kukuřičnými chleby a je vynikající, pokud je doplněno pikantním červeným vínem.
S tímto receptem je brazilský bobotie s rajčaty snadné, výživné a chutné jídlo, které můžete připravit pro svou rodinu kdykoli během týdne. Ačkoli to může být tradiční brazilské jídlo, je vlastně univerzální a může být užíváno kdekoli na světě.

