5. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Brazílské kuře s avokádem je chutný a exotický recept, plný lahodných brazilských chutí. Tento recept kombinuje grilované kuřecí maso s bohatou omáčkou z avokáda a limetky, která dodává jídlu svěžest a kyselou chuť. K tomu podáváme pikantní salsa z rajčat a čerstvé bylinky. Brazílské kuře s avokádem je rychlý a jednoduchý pokrm, který se hodí jak na rodinnou večeři, tak na společenské akce. Vyzkoušejte tento recept a nechte se okouzlit kombinací brazilského a mexického kulinářského umění.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
 - 2 avokáda
 - 2 středně velké cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 1 citron
 - 1 pomeranč
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce sójové omáčky
 - sůl
 - pepř
 - čerstvá petrželka
 
Postup
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky a osolíme a opepříme.
 - Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlkolečka. Česnek oloupeme a jemně nakrájíme.
 - Do hluboké pánve přidáme olivový olej a rozpálíme ho. Přidáme cibuli a česnek a orestujeme je dozlatova.
 - Přidáme nakrájená kuřecí prsa a smažíme je z každé strany, dokud nejsou zlatavá a propečená.
 - Pomeranč a citron rozkrojíme na poloviny a vymačkáme šťávu.
 - Do pánve s kuřecím masem přidáme šťávu z pomeranče a citronu, sójovou omáčku a promícháme.
 - Avokáda oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky.
 - Přidáme nakrájené avokádo do pánve a mícháme, dokud nejsou všechny suroviny dobře propojené.
 - Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle chuti.
 - Před podáváním můžeme posypat čerstvou nasekanou petrželkou.
 

