9. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte chuťovou explozi? Vyzkoušejte brazilskou opékanku, tradiční pokrm plný exotických ingrediencí a překvapivých chutí. Tento recept vás zavede na tropický ostrov chutí s masem, zeleninou a kokosovým mlékem. Ohromte své chuťové pohárky a dopřejte si jedinečnou brazilskou kuchyni s touto výjimečnou opékankou.
Suroviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 1/4 hrnku čerstvé natě petržele
- 1/4 hrnku sušených stroužků
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 hrnku strouhanky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte všechny suroviny ve velké míse a promíchejte, dokud nedostanete homogenní hmotu.
- Tvarujte hovězí směs do středně velkých kuliček a rovnoměrně je rozprostřete na plech s pečícím papírem.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Pečte opékanky v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, dokud nejsou zlatohnědé a propečené.
- Vychladněte a podávejte s přílohou dle vlastního výběru.