29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutná brazilská kachna na grilu je skvělá volba pro všechny milovníky exotické kuchyně. Naučte se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a překvapte své hosty nezapomenutelnou chutí. S naším receptem se stane grilovaná kachna oblíbeným pokrmem na vašem stole!
Suroviny:
- 1 kachna
- 2 limetky
- 4 česnekové stroužky
- čerstvý tymián
- čerstvá petrželka
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup:
- Kachnu omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z šťávy z limetek, najemno nakrájeného česneku, nadrobno nasekaného tymiánu a petrželky, soli, pepře a olivového oleje. Promícháme.
- Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme v lednici odležet minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
- Gril předehřejeme na střední teplotu. Kachnu položíme na rozpálený gril a pečeme z obou stran dozlatova a dokud není maso uvnitř propečené.
- Hotovou kachnu vyndáme z grilu, necháme chvilku odpočinout a pak podáváme s přílohou dle vašeho výběru.