29. 8. 2024
Autor: Olga Vařilová
Brazilská kachna na grilu
zdroj: Recepty 24/7

Chutná brazilská kachna na grilu je skvělá volba pro všechny milovníky⁤ exotické kuchyně. Naučte⁢ se, jak připravit tuto lahodnou pochoutku a překvapte‌ své hosty​ nezapomenutelnou chutí. S naším receptem se stane grilovaná kachna ‌oblíbeným pokrmem na vašem stole!‍

Suroviny:

  • 1 kachna
  • 2 limetky
  • 4 česnekové ‍stroužky
  • čerstvý tymián
  • čerstvá petrželka
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Kachnu omyjeme a ⁢osušíme. Připravíme marinádu z šťávy ⁣z limetek,⁤ najemno nakrájeného česneku, nadrobno nasekaného tymiánu a petrželky,‌ soli, pepře a olivového oleje. Promícháme.
  2. Kachnu potřeme marinádou z obou stran a necháme v⁢ lednici⁤ odležet minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
  3. Gril předehřejeme na střední teplotu. Kachnu položíme na rozpálený gril a pečeme z obou ‌stran dozlatova a dokud není maso ‍uvnitř propečené.
  4. Hotovou kachnu vyndáme z grilu, necháme chvilku⁢ odpočinout‌ a pak podáváme s přílohou dle vašeho výběru.