26. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bramborový guláš s fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový guláš s fazolemi je chutný a sýtejší alternativou klasického ‌guláše. Tento recept kombinuje lahodnou fazolovou přílohu s brambory a sladkou paprikou, vytvářející ‍skvělou​ kombinaci chutí. Připravte si tuto pochoutku, která se⁤ hodí nejen jako hlavní jídlo, ale⁣ také jako dokonalá‍ teplá večeře.

Bramborový ⁤guláš s ⁤fazolemi

Suroviny:

  • 500 g brambor, ‍oloupaných a nakrájených ⁣na kostičky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2⁢ rajčata, nakrájená na kostičky
  • 200 g fazolí (můžete použít konzervované fazole)
  • 2 stroužky česneku, utřené na ​kaši
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce sýrového koření⁣ (optionální)
  • sůl⁢ a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. V hrnci rozpalte olej a na něm osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte nakrájená rajčata a vařte ještě asi 5 minut, dokud se ⁢nezačnou ⁣rozpadat.
  3. Přidejte papriku, česnek a brambory. Promíchejte a nechte chvíli dusit.
  4. Po chvíli zalijte zeleninovým vývarem, přidejte fazole a ‍sýrové koření.
  5. Přiveďte guláš k varu, snižte plamen a vařte, dokud se brambory nezměknou (asi 20-30 minut).
  6. Ochutnejte a​ případně dosolte a dochuťte pepřem podle ‌chuti.
  7. Servírujte horký guláš​ s kousky chleba nebo jako přílohu‌ k masu.