13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bramborové placky s kyselou smetanou.
zdroj: Recepty 24/7

⁢ Bramborové placky s kyselou smetanou ‌jsou tradiční‍ český pokrm, který se hodí​ jak na snídani, tak na večeři. Naše receptura vám‍ ukáže, jak snadno a ⁣rychle připravit lahodné bramborové placky,‍ které jsou krásně křupavé zvenku ⁤a vláčné uvnitř. Kyselá smetana dodá jídlu osvěžující nádech a dokonale doplní chuťové vlastnosti⁤ brambor. Zkuste tento recept a nechte se unést autentickými českými chutěmi!

Suroviny

  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 2 ‌lžíce hladké​ mouky
  • sůl, pepř
  • olej na smažení
  • kyselá smetana na podávání

Postup

  1. Oloupeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno.
  3. V míse smícháme nastrouhané brambory, ⁣cibuli, ⁢vejce a mouku. Dochutíme​ solí a ⁣pepřem.
  4. Na ‌pánvi rozehřejeme olej.
  5. Z hrsti směsi vytvarujeme placky a položíme je na rozpálenou⁢ pánvi. Smažíme dozlatova z obou⁣ stran.
  6. Hotové placky podáváme s⁤ kyselou smetanou.