13. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bramborové placky s kyselou smetanou jsou tradiční český pokrm, který se hodí jak na snídani, tak na večeři. Naše receptura vám ukáže, jak snadno a rychle připravit lahodné bramborové placky, které jsou krásně křupavé zvenku a vláčné uvnitř. Kyselá smetana dodá jídlu osvěžující nádech a dokonale doplní chuťové vlastnosti brambor. Zkuste tento recept a nechte se unést autentickými českými chutěmi!
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- olej na smažení
- kyselá smetana na podávání
Postup
- Oloupeme brambory a nastrouháme je na jemném struhadle.
- Cibuli nakrájíme na drobno.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, cibuli, vejce a mouku. Dochutíme solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejeme olej.
- Z hrsti směsi vytvarujeme placky a položíme je na rozpálenou pánvi. Smažíme dozlatova z obou stran.
- Hotové placky podáváme s kyselou smetanou.