14. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bramborová polévka
zdroj: Recepty 24/7

Bramborová ‍polévka je tradiční ‍český ‍recept, ⁢který zahrnuje příjemné⁤ spojení⁢ brambor, cibule, česneku a zeleniny. Tato ⁣chutná ⁣polévka nabízí lahodnou kombinaci chuti a výživy. Využíváme čerstvé ingredience a jednoduché postupy, abychom ⁣vám ​přinesli skvělou⁣ bramborovou polévku, ‌která zahřeje vaši duši ⁣i tělo. Naše receptura vám poskytne krok za krokem návod, jak připravit ⁢tu nejlepší bramborovou polévku, která potěší vaše ⁣chuťové⁣ pohárky.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • špetka majoránky
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte ⁢a nakrájejte na ​menší kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte ⁤na drobné kousky.
  3. Na rozpáleném oleji ​osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a chvilku opékejte, dokud ​nezačne vonět.
  4. Přidejte ⁢nakrájené brambory a zalijte​ zeleninovým‌ vývarem. ⁢Přiveďte k varu a vařte na​ mírném ‍ohni asi 20 minut, nebo dokud se brambory nezměknou.
  5. Poté ‌směs rozmixujte do hladké konzistence pomocí mixéru nebo blenderu.
  6. Vrátíme polévku zpět na sporák a přidáme ⁤smetanu na vaření. Ochutnáme a dochutíme majoránkou, muškátovým oříškem, solí‍ a ⁢pepřem podle ​chuti.
  7. Polévku‍ povaříme ještě asi 5 minut a pak je hotová k podávání.