10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bourguignonský hovězí guláš s knedlíkem.
zdroj: Recepty 24/7

Bourguignonský ‌hovězí guláš s knedlíkem je lahodná ‍a bohatá pokrm ‌inspirovaná tradiční francouzskou​ kuchyní. Vychutnejte ⁢si naprostou ​lahůdku z měkkého a šťavnatého hovězího masa podávaného​ s ⁢lahodným ​knedlíkem.⁢ S tímto receptem si můžete⁣ dopřát opravdovou chuťovou oslavu!

Suroviny

  • 700 g hovězího ⁢masa
  • 200⁤ g ​slaniny
  • 2 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1⁢ lžíce hladké mouky
  • 500​ ml⁤ hovězího vývaru
  • 200 ml červeného vína
  • sůl, pepř,‍ olej

Postup

  1. Na‌ oleji osmažíme na kostky nakrájenou slaninu a cibuli.
  2. Přidáme na ⁣kostky nakrájené hovězí maso ‍a opečeme z obou stran.
  3. Přidáme oloupaný⁤ a na tenké plátky nakrájený česnek a na ​kolečka nakrájené mrkve.
  4. Zalijeme⁢ vínem a necháme chvíli​ vařit.
  5. Přidáme rajčatový protlak, mouku ​a zalijeme ​hovězím⁤ vývarem.
  6. Přidáme sůl, ⁤pepř a dusíme⁤ asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Podáváme s knedlíkem.​ Dobrou chuť!