10. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bourguignonský hovězí guláš s knedlíkem je lahodná a bohatá pokrm inspirovaná tradiční francouzskou kuchyní. Vychutnejte si naprostou lahůdku z měkkého a šťavnatého hovězího masa podávaného s lahodným knedlíkem. S tímto receptem si můžete dopřát opravdovou chuťovou oslavu!
Suroviny
- 700 g hovězího masa
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml červeného vína
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na oleji osmažíme na kostky nakrájenou slaninu a cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opečeme z obou stran.
- Přidáme oloupaný a na tenké plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájené mrkve.
- Zalijeme vínem a necháme chvíli vařit.
- Přidáme rajčatový protlak, mouku a zalijeme hovězím vývarem.
- Přidáme sůl, pepř a dusíme asi 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Podáváme s knedlíkem. Dobrou chuť!