24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s mořskými plody je nádherný francouzský pokrm plný svěžích mořských chutí. Tento recept vám umožní ⁣připravit‍ si ho i doma! Vychutnejte si bohatou a ⁤aromatickou rajčatovou omáčku plnou různorodých mořských plodů, jako jsou krevety, mušle ‌a⁣ ryby.​ S tímto receptem se snadno stanete šéfkuchařem ​ve vlastní ​kuchyni a okoštujte tento lahodný⁣ pokrm ve stylu ‍Středozemního moře.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 stroužky‌ česneku
  • 2 rajčata
  • 1 mrkev
  • 1 celerový ‍stvol
  • 1 olivový olej
  • 500 g⁤ různých mořských plodů (krevety, mušle, langousty)
  • 1 l rybího vývaru
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl a pepř podle chuti
  • křupavé bagety na podávání
  • čerstvé bylinky na⁢ ozdobu

Postup

  1. Cibuli, česnek,​ rajčata, ‍mrkev a celer nakrájejte na menší ‍kousky.
  2. V hrnci‌ rozehřejte olivový‌ olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, rajčata, mrkev a celer.
  3. Přidejte mořské‌ plody a krátce je restujte, dokud nezezdobí.
  4. Zalijte vývarem a přiveďte⁤ k varu. Poté snižte teplotu a vařte 10-15 minut, dokud se mořské plody neudrží.
  5. Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Bouillabaisse podávejte s křupavými bagetami ⁢a ozdobte ​čerstvými bylinkami.