24. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse s mořskými plody je nádherný francouzský pokrm plný svěžích mořských chutí. Tento recept vám umožní připravit si ho i doma! Vychutnejte si bohatou a aromatickou rajčatovou omáčku plnou různorodých mořských plodů, jako jsou krevety, mušle a ryby. S tímto receptem se snadno stanete šéfkuchařem ve vlastní kuchyni a okoštujte tento lahodný pokrm ve stylu Středozemního moře.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 mrkev
- 1 celerový stvol
- 1 olivový olej
- 500 g různých mořských plodů (krevety, mušle, langousty)
- 1 l rybího vývaru
- šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř podle chuti
- křupavé bagety na podávání
- čerstvé bylinky na ozdobu
Postup
- Cibuli, česnek, rajčata, mrkev a celer nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, rajčata, mrkev a celer.
- Přidejte mořské plody a krátce je restujte, dokud nezezdobí.
- Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte 10-15 minut, dokud se mořské plody neudrží.
- Přidejte šťávu z citronu a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Bouillabaisse podávejte s křupavými bagetami a ozdobte čerstvými bylinkami.