21. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento klasický francouzský recept na bouillabaisse s křupavým česnekovým chlebem. Lahodná rybí polévka s bohatou chutí moře, zeleniny a bylinek je dokonale doplněna křupavými kousky čerstvého chleba. Vychutnejte si tento lahodný pokrm plný živých chutí a vůní!
Suroviny
- 1 kg různých ryb (losos, treska, mořský vlk, atd.)
- 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice, atd.)
- 3 rajčata, oloupaná a nasekaná
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- Špetka safránu
- 1 lžička papriky
- 800 ml rybího vývaru
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte rajčata, tymián, rozmarýn, safrán, papriku a vařte 5 minut.
- Poté přidejte rybí vývar a nechte vařit 15 minut.
- Přidejte ryby a mořské plody a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou ryby pro vařené.
- Přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti.
- S chlebem podávejte horké.