7. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte lahodnou bouillabaisse s česnekovými krutony! Tento tradiční francouzský pokrm plný mořských plodů a aromatických bylinek je skvělou volbou pro milovníky mořských specialit. Připravte si ho doma a dopřejte si luxusní chuťový zážitek. S naším receptem na bouillabaisse s česnekovými krutony to bude hračka!
Suroviny
- 500 g různého mořského rybího masa (treska, losos, mořský vlk, atd.)
 - 500 g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 4 rajčata
 - 1 l rybího vývaru
 - 1 šálek bílého vína
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - sůl, pepř, šafrán, petržel
 
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
 - Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme 5 minut.
 - Přilijeme víno a necháme zredukovat.
 - Přilijeme rybí vývar, osolíme, opepříme a přidáme šafrán.
 - Povaříme 15 minut, poté přidáme nakrájené ryby a mořské plody.
 - Vše vaříme dalších 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
 - Podáváme s česnekovými krutony a posekanou petrželí. Dobrou chuť!
 

