1. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse s česnekovým toastem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradicionální francouzskou rybí polévku Bouillabaisse s chrumkavým česnekovým​ tostem. Skvělá kombinace mořských plodů a aromatičkých bylinek, které udělají z vašeho oběda nezapomenutelný zážitek. Podívejte se na náš ‍snadný recept a uvařte si ho doma!

Suroviny

  • 500 g různých ryb‌ (např. treska, losos, mořský vlk)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁣česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ​plechovka loupaných ‍rajčat
  • 500 ml rybího vývaru
  • 1 fenykl
  • špetka safránu
  • sůl, pepř
  • čerstvý petržel

Postup

  1. Na pánvi⁤ orestujte ‍nadrobno nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidejte nakrájený fenykl a restujte ho do změknutí.
  3. Přidejte rajčata, rybí vývar a špetku safránu. Vařte asi 15 minut.
  4. Přidejte na kousky nakrájené ryby a vařte 10-15 minut, ⁣dokud ryby nejsou hotové.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.

Česnekový toast

  • 1 bageta
  • 2⁣ stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Nakrájejte ⁤bagetu na⁢ plátky a opečte ⁤je v troubě nebo na pánvi.
  2. Oloupejte česnek a rozšťavněte ho na plátky.
  3. Po upečení⁤ bagety potřete každý plátek česnekem, pokapejte olivovým olejem ‌a posypte solí.