9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse rybí polévka s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

⁣Vychutnejte si lahodnou ⁣bouillabaisse⁤ rybí polévku s ⁢mořskými plody​ připravenou podle tradičního receptu. Vychutnejte ⁣si bohatou chuť moře a nechte se unést vůní čerstvých ingrediencí zahrnutých do⁣ této lahodné polévky. Jemná kombinace ryb,⁢ mořských plodů a‍ aromatických ‌bylinek zaručí skvělý gastronomický zážitek pro vaše ​chuťové buňky. Sledujte tento snadný​ recept a připravte si doma ⁣skvělou bouillabaisse rybí polévku, která okouzlí všechny gurmány.

Suroviny

  • 400 ​g různých mořských plodů (např.‍ krevety, mušle, chobotnice)
  • 400 g ⁤různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
  • 2 cibule
  • 3‍ stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1 paprika
  • 1‌ plechovka loupaných rajčat
  • 1 l⁢ rybího vývaru
  • špetka safránu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, mediteránní bylinky (tymián, rozmarýn, ‌oregano)

Postup

  1. Nejprve si připravíme základní omáčku. Cibuli​ a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na olivovém oleji ve velkém hrnci.
  2. Přidáme nakrájená rajčata, papriku a necháme‍ chvilku dusit.
  3. Přilijeme rybí vývar a plechovku ⁢loupaných⁢ rajčat s šťávou.
  4. Přidáme safrán⁢ a mediteránní bylinky. Osolíme ​a opepříme podle chuti.
  5. Na​ omáčku položíme ryby a⁤ mořské plody. Vaříme do té doby,‍ dokud ryby​ nejsou hotové a mořské⁣ plody měkké.
  6. Hotovou​ polévku můžeme podávat s plátky ⁣čerstvé bagety a bylinkami.