9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vychutnejte si lahodnou bouillabaisse rybí polévku s mořskými plody připravenou podle tradičního receptu. Vychutnejte si bohatou chuť moře a nechte se unést vůní čerstvých ingrediencí zahrnutých do této lahodné polévky. Jemná kombinace ryb, mořských plodů a aromatických bylinek zaručí skvělý gastronomický zážitek pro vaše chuťové buňky. Sledujte tento snadný recept a připravte si doma skvělou bouillabaisse rybí polévku, která okouzlí všechny gurmány.
Suroviny
- 400 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
 - 400 g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
 - 2 cibule
 - 3 stroužky česneku
 - 4 rajčata
 - 1 paprika
 - 1 plechovka loupaných rajčat
 - 1 l rybího vývaru
 - špetka safránu
 - olivový olej
 - sůl, pepř, mediteránní bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
 
Postup
- Nejprve si připravíme základní omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na olivovém oleji ve velkém hrnci.
 - Přidáme nakrájená rajčata, papriku a necháme chvilku dusit.
 - Přilijeme rybí vývar a plechovku loupaných rajčat s šťávou.
 - Přidáme safrán a mediteránní bylinky. Osolíme a opepříme podle chuti.
 - Na omáčku položíme ryby a mořské plody. Vaříme do té doby, dokud ryby nejsou hotové a mořské plody měkké.
 - Hotovou polévku můžeme podávat s plátky čerstvé bagety a bylinkami.
 

