9. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vychutnejte si lahodnou bouillabaisse rybí polévku s mořskými plody připravenou podle tradičního receptu. Vychutnejte si bohatou chuť moře a nechte se unést vůní čerstvých ingrediencí zahrnutých do této lahodné polévky. Jemná kombinace ryb, mořských plodů a aromatických bylinek zaručí skvělý gastronomický zážitek pro vaše chuťové buňky. Sledujte tento snadný recept a připravte si doma skvělou bouillabaisse rybí polévku, která okouzlí všechny gurmány.
Suroviny
- 400 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, chobotnice)
- 400 g různých ryb (např. losos, treska, mořský vlk)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 l rybího vývaru
- špetka safránu
- olivový olej
- sůl, pepř, mediteránní bylinky (tymián, rozmarýn, oregano)
Postup
- Nejprve si připravíme základní omáčku. Cibuli a česnek nakrájíme na jemno a orestujeme na olivovém oleji ve velkém hrnci.
- Přidáme nakrájená rajčata, papriku a necháme chvilku dusit.
- Přilijeme rybí vývar a plechovku loupaných rajčat s šťávou.
- Přidáme safrán a mediteránní bylinky. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Na omáčku položíme ryby a mořské plody. Vaříme do té doby, dokud ryby nejsou hotové a mořské plody měkké.
- Hotovou polévku můžeme podávat s plátky čerstvé bagety a bylinkami.