22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bouillabaisse rybí polévka s crostiny je klasická francouzská pochoutka plná chuti moře. Vychutnejte si bohatou polévku plnou různých mořských plodů, zeleniny a aromatických bylinek, doplněnou křupavými crostiny. Skvělá volba pro milovníky rybích pokrmů! S receptem na bouillabaisse se stanete nezpochybnitelným šéfkuchařem ve své kuchyni.
Suroviny
- 500g různých rybích filé (losos, mořský vlk, treska)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 šálek bílého vína
- 1 l rybího vývaru
- 1 špetka safránu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na olivovém oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
- Zalijeme bílým vínem a necháme chvilku povarit.
- Přilijeme rybí vývar a přidáme špetku safránu. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Do vroucí polévky přidáme na kousky nakrájená rybí filé a vaříme asi 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- Podáváme s čerstvě opečenými crostiny.