22. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bouillabaisse rybí polévka s crostiny.
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse⁣ rybí polévka​ s crostiny je klasická francouzská pochoutka ​plná​ chuti moře. ‍Vychutnejte ⁤si ⁢bohatou polévku plnou různých mořských plodů, zeleniny a aromatických bylinek, doplněnou křupavými crostiny. Skvělá volba pro​ milovníky rybích⁤ pokrmů! ​S receptem na bouillabaisse se stanete nezpochybnitelným šéfkuchařem ve své kuchyni. ⁤

Suroviny

  • 500g různých rybích ‌filé (losos, mořský vlk, treska)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 šálek bílého vína
  • 1 l rybího⁣ vývaru
  • 1 špetka⁢ safránu
  • sůl, pepř, olivový​ olej

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme na kostky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na ​kostky ​nakrájená rajčata a dusíme do změknutí.
  3. Zalijeme bílým vínem a necháme chvilku povarit.
  4. Přilijeme rybí vývar a přidáme špetku ‍safránu. Osolíme ⁢a opepříme podle chuti.
  5. Do vroucí polévky ‌přidáme na kousky nakrájená rybí filé a vaříme⁢ asi 10 minut, dokud ryby nejsou hotové.
  6. Podáváme s​ čerstvě opečenými crostiny.