20. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
Borůvkový koláč s tvarohem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁣ náš recept na lahodný borůvkový koláč s tvarohem, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Tento ⁤jednoduchý ⁣recept je⁢ ideální pro využití čerstvých borůvek a svěžího tvarohu. Zároveň je skvělým způsobem, jak si vychutnat ‌sezónní ovoce. Nechte ​se inspirovat a připravte si tento fantastický dezert pro svou rodinu a přátele. Vaříme s ⁢láskou!

Suroviny

  • 250g hladké mouky
  • 150g másla
  • 100g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 250g borůvek (čerstvých nebo mražených)
  • 250g ​tvarohu
  • 100g moučkového cukru
  • 1 citron (kůra⁢ a šťáva)

Postup

  1. Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s máslem, cukrem, vejcem, vanilkovým cukrem a práškem ‌do pečiva. Těsto zpracujeme a necháme‍ odpočinout⁤ v lednici asi půl hodiny.
  2. V míse smícháme tvaroh s moučkovým cukrem a citronovou kůrou.
  3. Hotové těsto rozválíme a vyložíme jím formu na pečení. Na ⁢těsto navrstvíme tvarohovou směs‌ a borůvky.
  4. Předehřejeme troubu na 180°C a koláč pečeme asi 30-40 ‌minut, nebo dokud ⁣není‍ těsto zlatavé.
  5. Po upečení koláč ještě můžeme pokapat⁤ citronovou šťávou a posypat moučkovým cukrem. Necháme vychladnout ⁢a podáváme.