14. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bolognese ragú s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

⁤Tento ​bolognese ragú s‍ těstovinami je⁢ skvělou volbou ⁤pro⁢ milovníky italské kuchyně. Tato​ klasická a​ bohatá omáčka‍ je‍ připravena z ‌vepřového a hovězího masa, rajčat, cibule, mrkve ​a dalších aromatických bylinek.‍ Vychutnejte⁤ si tuto dokonalou⁣ kombinaci chutí na talíři s‌ čerstvě​ uvařenými těstovinami a posypané ‌čerstvým parmazánem.

Suroviny

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 stroužky⁢ česneku, prolisované
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčatového ‌pyré
  • 200 ml vývaru
  • 1 lžička sušeného oregána
  • sůl a pepř dle chuti
  • 400 g těstovin
  • parmezánový ⁣sýr​ na posypání

Postup

  1. Na pánvi⁢ si rozehřejte olivový olej a⁤ osmahněte⁣ na něm​ cibuli a ‍česnek,‌ dokud nezezlátne.
  2. Přidejte nastrouhanou ⁢mrkev a pokračujte ​v pečení⁣ dalších⁣ 5​ minut.
  3. Přidejte mleté⁤ maso a vařte až do zhnědnutí.
  4. Přidejte rajčatové pyré, ⁣vývar, sušený oregáno, sůl‌ a pepř. Promíchejte ⁢a⁤ nechte vařit ‍na⁣ mírném ohni asi 30 minut, dokud se základna ragú nezredukuje.
  5. V mezičase ​uvařte⁤ těstoviny podle pokynů ‌na obalu. ​Odtokujte je a nechte stranou.
  6. Servírujte těstoviny s ⁣bolognese ragú, posypte parmezánovým sýrem‍ a podávejte ihned.