6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Boeuf bourguignon s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

​ Vypravte⁤ se ‍na​ gastronomickou cestu do francouzské ⁣kuchyně s lahodným ⁢receptem ​na Boeuf bourguignon⁤ s ⁣červeným vínem.‌ Tento tradiční‍ francouzský hovězí ragú je připraven‌ s ‍vínem a kořením, které mu dodává ‌bohatou a hlubokou⁣ chuť. Pokud hledáte recept na výjimečně⁤ chutné jídlo, ‍Boeuf bourguignon je ⁣skvělou volbou. Podívejte se⁣ na⁢ náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření dnes ​večer!

Suroviny

  • 1 kg​ hovězího masa ⁢na guláš
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1⁢ špenát
  • 3 stroužky⁢ česneku
  • 400⁣ ml červeného vína
  • 400 ml hovězího‌ vývaru
  • 2 ‍bobkové listy
  • sůl, pepř, tymián
  • olivový olej

Postup

  1. Na⁤ pánvi⁤ rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm ⁢na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme​ na kostky ⁢nakrájené hovězí maso⁣ a opékáme ⁤dozlatova.
  3. Do hrnce přidáme na plátky nakrájenou ⁤cibuli a na ⁣kolečka nakrájenou⁤ mrkev. Podusíme do změknutí.
  4. Přidáme ⁤na‌ plátky nakrájený česnek a⁤ necháme krátce restovat.
  5. Přilijeme červené ⁤víno ⁤a vaříme ‌do⁣ vyvaření alkoholu.
  6. Přilijeme hovězí ‍vývar,⁢ přidáme bobkové listy​ a⁣ tymián a vaříme‍ asi⁣ 2 ⁣hodiny na mírném ohni.
  7. Přidáme na hrubo ‍nasekaný špenát ‍a vaříme ​dalších​ 15‌ minut.
  8. Hotové ‌jídlo dochutíme solí ⁢a pepřem⁣ podle​ chuti. Podáváme s čerstvým chlebem.