6. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na gastronomickou cestu do francouzské kuchyně s lahodným receptem na Boeuf bourguignon s červeným vínem. Tento tradiční francouzský hovězí ragú je připraven s vínem a kořením, které mu dodává bohatou a hlubokou chuť. Pokud hledáte recept na výjimečně chutné jídlo, Boeuf bourguignon je skvělou volbou. Podívejte se na náš jednoduchý recept a pusťte se do vaření dnes večer!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na guláš
- 200 g slaniny
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 1 špenát
- 3 stroužky česneku
- 400 ml červeného vína
- 400 ml hovězího vývaru
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř, tymián
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou slaninu.
- Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a opékáme dozlatova.
- Do hrnce přidáme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev. Podusíme do změknutí.
- Přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme krátce restovat.
- Přilijeme červené víno a vaříme do vyvaření alkoholu.
- Přilijeme hovězí vývar, přidáme bobkové listy a tymián a vaříme asi 2 hodiny na mírném ohni.
- Přidáme na hrubo nasekaný špenát a vaříme dalších 15 minut.
- Hotové jídlo dochutíme solí a pepřem podle chuti. Podáváme s čerstvým chlebem.