6. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Hledáte skvělý recept na brazilské jídlo z mořských plodů? Vyzkoušejte náš chutný recept na “Bobó de camarão“, česky také známý jako krevetová omáčka. Tento pokrm je připraven z čerstvých, šťavnatých krevet, kokosového mléka, rajčat a dalších lahodných přísad. Naše podrobné vedení vás povede k tomu, jak vařit dokonalý bobó de camarão s přesnými postupy a tipy. S tímto příjemným exotickým jídlem rozhodně ohromíte své blízké a přinesete trochu brazilského kouzla do své domácnosti.
Suroviny
- 500 g krevet
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 cibule, nasekaná
 - 2 stroužky česneku, nasekané
 - 2 rajčata, na kostičky nakrájená
 - 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
 - 1 červená paprika, nakrájená na proužky
 - 1 lžička mletého kmínu
 - 1 lžička mletého koriandru
 - 1 lžička mletého papriky
 - sůl a pepř dle chuti
 - kokosové mléko
 - čerstvá petrželka na ozdobu
 
Postup
- Krevety oloupejte a vyčistěte.
 - V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
 - Přidejte rajčata, zelenou a červenou papriku, kmín, koriandr a papriku. Osolte a opepřete dle chuti.
 - Podlijte kokosovým mlékem, aby se vytvořila hustá omáčka. Vařte asi 10 minut.
 - Přidejte krevety do omáčky a vařte dalších 5 minut, dokud nejsou krevety uvařené a omáčka neztužne.
 - Podávejte s rýží a ozdobte čerstvou petrželkou.
 

