5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bobkový květ ve sladkokyselé omáčce je lahodným pokrmem, který si získá srdce všech gurmánů. Zkombinování svěžího bobkového květu s bohatou sladkokyselou omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept je rychlý a jednoduchý na přípravu, ideální pro ty, kteří hledají novou kombinaci chutí. Připravte si tuto osvěžující pochoutku a dopřejte svému jídelnímu lístku neodolatelnou chuťovou zkušenost.
Suroviny
- 500 g bobkového květu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- sůl
- pepř
Postup
- Bobkový květ očistíme a nalámeme na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
- V pánvi rozpálíme olivový olej a na něm necháme cibuli a česnek zesklovatět.
- Přidáme bobkový květ a smažíme ho krátce, dokud nezměkne.
- Přidáme cukr, ocet a sójovou omáčku a promícháme.
- Necháme omáčku povařit a dochutíme solí a pepřem.
- V malé misce rozmícháme kukuřičný škrob se studenou vodou a přidáme ho do omáčky.
- Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- Servírujeme s rýží nebo těstovinami.