5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bobkový květ ve sladkokyselé omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Bobkový květ ve sladkokyselé ​omáčce je lahodným pokrmem, který si získá srdce všech gurmánů. Zkombinování svěžího bobkového květu s bohatou sladkokyselou ⁢omáčkou vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento recept⁤ je⁢ rychlý a jednoduchý na⁢ přípravu, ideální pro ty, kteří hledají novou‍ kombinaci chutí. Připravte si ‌tuto osvěžující pochoutku a dopřejte svému jídelnímu lístku neodolatelnou chuťovou ⁣zkušenost.

Suroviny

  • 500 ⁤g bobkového‌ květu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 2 ​lžíce octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Bobkový květ očistíme a nalámeme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
  3. V pánvi rozpálíme olivový ⁣olej a na něm necháme cibuli a česnek zesklovatět.
  4. Přidáme‌ bobkový květ a smažíme ho krátce, dokud nezměkne.
  5. Přidáme cukr, ocet a sójovou omáčku a promícháme.
  6. Necháme omáčku povařit a dochutíme solí a pepřem.
  7. V malé misce rozmícháme kukuřičný škrob se studenou vodou a přidáme ho do omáčky.
  8. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
  9. Servírujeme s rýží nebo těstovinami.