15. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Mlsný recept na bob s rýží a koláč, který potěší každého gurmána. Sledujte krok za krokem jednoduchý postup a užijte si chutnou kombinaci exotických chutí. Zajisté se stanete králem či královnou kuchařského umění!
Suroviny
- 250 g bílého bobu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- 200 g rýže
- sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
- Bob nechte přes noc namočit ve vodě.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte namočený bob a nechte chvíli restovat.
- Přidejte rýži a zalijte vodou tak, aby byla rýže ponořená.
- Počkejte, až voda vře, pak ztlumte plamen a nechte vařit na mírném ohni pod pokličkou asi 15-20 minut, dokud nebude rýže měkká.
- Po uvaření můžete dochutit solí a čerstvě mletým pepřem.