29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vyzkoušet něco zcela nového a neotřelého? Připravte si bílé koule s plněným masem a překvapte své blízké lahodným a neodolatelným jídlem. Tento recept vám nabízí perfektní kombinaci křupavých koulí a sytého masového nadílky, který uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Připravení je snadné a rychlé, takže neváhejte a vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (přepjaté)
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanky
- 2 lžičky vegety
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Ve větší míse smíchejte mleté maso, nasekanou cibuli, prolisované česneky, vejce, strouhanku, vegetu, sůl a pepř. Vzniklou směs důkladně promíchejte, dokud nebudou všechny suroviny dobře spojené.
- Z připravené směsi vytvarujte menší koule o velikosti švestek.
- V hlubší pánvi rozehřejte olej. Koule vkládejte do rozpáleného oleje a smažte z obou stran dozlatova.
- Odkapávejte hotové koule na ubrousku a podávejte například s bramborovou kaší a okurkovým salátem.