25. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap je tradiční korejské jídlo skládající se z rýže, zeleniny, masových surovin a omáček, které se smíchají do lahodného pokrmu plného exotických chutí. Naučte se připravit bibimbap doma a poznejte kouzlo korejské kuchyně!
Suroviny
- 350 g vařené krátkozrnné rýže
- 150 g hovězího masa (roštěného nebo uzeného)
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 hrst špenátu
- 4 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička oleje
- 1 lžice sezamových semínek
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku smícháním sójové omáčky, sezamového oleje, cukru a prolisovaného česneku. Stranou si necháme.
- Maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi s olejem dozlatova. Poté ho stáhneme stranou.
- Na téže pánvi osmahneme nakrájenou mrkev a okurku, dokud nezměknou.
- Ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
- V hlubším talíři nebo míse rovnoměrně rozprostřeme vařenou rýži. Na ni umístíme maso, zeleninu a vajíčka.
- Přelijeme omáčkou a posypeme sezamovými semínky.
- Můžeme podávat ihned nebo promíchat vše dohromady před podáním.