25. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap – tradiční korejské směs rýže.
zdroj: Recepty 24/7

​Bibimbap je‌ tradiční korejské jídlo skládající se z rýže, zeleniny, masových surovin a omáček, které se​ smíchají do ​lahodného​ pokrmu plného‍ exotických chutí. Naučte se připravit bibimbap doma a poznejte kouzlo korejské kuchyně!

Suroviny

  • 350 g vařené krátkozrnné rýže
  • 150 g hovězího masa (roštěného nebo uzeného)
  • 1 mrkev
  • 1 okurka
  • 1 hrst špenátu
  • 4 vajíčka
  • 2 lžíce ⁣sójové omáčky
  • 1 ‌lžička sezamového‌ oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžice sezamových ​semínek

Postup

  1. Nejprve ‍si připravíme omáčku smícháním ⁣sójové omáčky, sezamového oleje, cukru a prolisovaného česneku.⁣ Stranou si necháme.
  2. Maso nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na pánvi s​ olejem dozlatova. Poté ho stáhneme​ stranou.
  3. Na ⁤téže pánvi osmahneme nakrájenou mrkev a okurku, dokud nezměknou.
  4. Ve vodě ⁤uvaříme vajíčka​ na tvrdo a nakrájíme na čtvrtky.
  5. V hlubším talíři nebo míse rovnoměrně rozprostřeme vařenou rýži. ⁢Na ‌ni umístíme maso, ‍zeleninu a vajíčka.
  6. Přelijeme omáčkou a posypeme sezamovými semínky.
  7. Můžeme ⁣podávat ⁢ihned nebo promíchat vše dohromady před podáním.