17. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap s křupavým masem.
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap‌ s křupavým masem je lahodný korejský⁢ pokrm plný ‍chutí a kontrastů. Tento⁤ recept kombinuje zdravou zeleninu, syrovou ‌hovězí ‍slaninu a slunečnicová semínka, vše přikryté vejcem⁣ natvrdo. ​Slepovací silou je pikantní omáčka Gochujang, která dodává jídlu výraznou chuť. ⁤Vyzkoušejte tento ⁢bibimbap a ⁤připravte si osvěžující jídlo s křupavým⁤ masem a bohatým⁣ smíchem chutí!

Suroviny

  • 200 g hovězího masa (řez⁣ z bulharska)
  • 200 g​ rýže
  • 1 mrkev
  • 1‍ cuketa
  • 100 g ‍špenátu
  • 1 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 1 lžíce⁤ sezamového oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžičky medu
  • 1 lžička ⁢koření na grilování (např. Gochujang)
  • 1 lžička oleje na smažení
  • sůl ⁣a pepř dle chuti

Postup

  1. Vejce‌ uvařte natvrdo.
  2. Maso nasekejte na tenké proužky a osolte ⁢a⁢ opepřete ‌dle​ chuti.
  3. V míse⁤ smíchejte ‍sezamový olej, sójovou omáčku, rýžový ocet, med a⁢ koření⁢ na grilování.
  4. Maso ​nechte marinovat ⁣v této směsi nejlépe přes noc, ale minimálně ​30 minut.
  5. Rýži‍ uvařte podle pokynů na⁤ obalu.
  6. Na pánev dejte‌ lžičku ⁢oleje a osmahněte na ní nasekanou ‌cibuli a česnek. Přidejte⁤ maso a⁣ opékejte ho dozlatova.
  7. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájejte na jemné nudličky. Přidejte ​je na pánvi k masu a restujte je asi 5 minut.
  8. Přidejte špenát‍ a promíchejte, dokud se neudusí.
  9. Rýži ⁢vložte do mísy a na‍ vrch ⁢naservírujte⁣ připravenou směs s ⁤masem‍ a zeleninou.
  10. Nakrájená⁣ vejce rozprostřete po povrchu.
  11. Bibimbap⁣ můžete podávat s kimči a sezamovými semínky.