11. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s korejským kimchi je tradiční korejské jídlo, které spojuje různé chutě a textury dohromady. Tento lahodný pokrm se skládá z rýže, dušené zeleniny, grilovaného masa, nakládaného kimchi a často ještě vaječka na vrchu. Podává se s pikantní omáčkou a je oblíbený pro svou výraznou chuť a pestrou podobu. Vyzkoušejte náš recept na Bibimbap s korejským kimchi a nechte se unést exotickými vůněmi a dochucovadly této fantastické korejské speciality.
Suroviny
- 300g bílé rýže
- 4 proužky hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 1 cibule
- 4 vajíčka
- Korejské kimchi
- Pražená sezamová semínka
- Sójová omáčka
- Korejský sezamový olej
- Česnek
- Sůl a pepř
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Nakrájejte hovězí maso na proužky a osolte a opepřete.
- Připravte marinádu z sójové omáčky, seskvařte olej, nasekaného česneku a trochy cukru. Marinujte maso alespoň 30 minut.
- Nakrájejte mrkev, cibuli a okurku na tenké plátky.
- Na pánvi usmažte vajíčka do krémové konzistence.
- Na pánvi opečte maso dozlatova.
- Na talíři rozprostřete uvařenou rýži a na ni položte maso, zeleninu, vajíčko, kimchi a posypte sezamovými semínky.
- Po ochucení můžete přidat kimchi a korejský sezamový olej dle chuti.
- Dobrou chuť!