20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s kimchim je oblíbené korejské jídlo plné chutí a výrazných vůní. Tento recept kombinuje různé druhy zeleniny, maso a kimchi, což je tradiční korejská fermentovaná zelenina. Připravte si tento barevný a lahodný pokrm a dejte si skvělou korejskou hostinu doma!
Suroviny:
- 400g vepřového masa
- 3 hrnky vařené rýže
- 1 mrkev
- 1 okurka
- 100g špenátu
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce kimchi
- 2 vejce
- 1 lžička oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička cukru
Postup:
- Na pánev rozpalte 1 lžičku oleje a osmahněte na ní nakrájené vepřové maso.
- Přidejte do pánve nakrájenou mrkev, okurku a špenát a krátce restujte.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s lákem z kimchi, sójovou omáčkou, sezamovým olejem a cukrem.
- Na pánvi si orestujte dvě volská oka.
- Bibimbap servírujte do mísy a navrch položte opečená vejce. Podávejte s kimchim.