20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Bibimbap s kimchim
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap s ⁢kimchim je oblíbené korejské jídlo plné chutí a výrazných vůní. Tento recept ‍kombinuje ‍různé druhy zeleniny, maso a kimchi, což je tradiční korejská fermentovaná zelenina. Připravte si tento barevný a lahodný‌ pokrm a dejte si ​skvělou korejskou hostinu doma!

Suroviny:

  • 400g vepřového masa
  • 3 hrnky⁢ vařené rýže
  • 1 ⁣mrkev
  • 1 okurka
  • 100g špenátu
  • 4 ⁣lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce⁤ kimchi
  • 2⁤ vejce
  • 1 lžička oleje
  • 1​ lžička sezamového⁤ oleje
  • 1 lžička cukru

Postup:

  1. Na pánev rozpalte 1 lžičku oleje a osmahněte na ní nakrájené vepřové maso.
  2. Přidejte‌ do‌ pánve nakrájenou mrkev, ​okurku a ‌špenát a krátce restujte.
  3. Přidejte vařenou ⁤rýži a promíchejte⁢ s lákem ⁤z ​kimchi, sójovou omáčkou, ⁢sezamovým olejem a cukrem.
  4. Na pánvi si orestujte dvě volská oka.
  5. Bibimbap servírujte do ​mísy a navrch položte ⁤opečená vejce. ⁣Podávejte s kimchim.