21. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Bibimbap s kimchi a hovězím je tradiční korejské jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm kombinuje syrové zeleniny, dušené hovězí maso a kořeněné kimchi, což je kvašená zelenina typická pro korejskou kuchyni. Nechte se unést exotickými chutěmi tohoto receptu a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek. Sledujte krok za krokem naše recept a uvařte si lahodné bibimbap, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo.
Suroviny
- 300g hovězího masa
- 200g kimchi
- 2 hrnky vařeného jasmínového rýže
- 1 mrkev
- 1 okurek
- 1 cibule
- 1 česneková stroužek
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte mrkev a okurku na tenké nudličky.
- Na olivovém oleji osmažte na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte hovězí maso a restujte dozlatova. Přidejte sójovou omáčku, sůl a pepř.
- V misce smíchejte kimchi s červenou paprikou, octem a sezamovým olejem.
- V misce smíchejte vařenou rýži s restovaným masem, mrkví a okurkou.
- Na servírovací misce nechte na dne vrstvu kimchi, nahoře položte směs rýže a masa.
- Podávejte s čerstvým koriandrem a podle chuti můžete přidat vejce na místo masa.